بازدید این صفحه : 42642 | کل بازدید : 604369
اخبار > رئیس بخش توانبخشی مغز و اعصاب بیمارستان توانبخشی رفیده گفت؛

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

رئیس بخش توانبخشی مغز و اعصاب بیمارستان توانبخشی رفیده گفت؛

رئیس بخش توانبخشی مغز و اعصاب بیمارستان توانبخشی رفیده گفت: بیماران ضایعه نخاعی ، با مجموعه ای از اقدامات پزشکی و توانبخشی ، به سطحی از استقلال و عدم وابستگی به اطرافیان و خانواده می رسند.

به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر" سیدمجید اخوان حجازی " متخصص طب فیزیکی و توانبخشی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در بیمارستان توانبخشی رفیده که برای تشریح  اقدامات پزشکی و اجرای برنامه هدفمند توانبخشی این بیمارستان جهت بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی برگزار شد، افزود: با توجه به آمار بالای تصادفات در کشورمان و حوادث غیرمترقبه مانند زلزله ، آمار افرادی که در ایران دچار ضایعه نخاعی می شوند ، بمراتب بیشتر از دیگر کشورهاست.

وی با اشاره به نتایج یک تحقیق که نشان می دهد، مردان چهار برابر بیشتر از زنان ، دچار ضایعه نخاعی می شوند، ادامه داد: درحالی که مردان معمولا نان آور و اداره کننده خانواده ها هستند ، تاثیر اقدامات پزشکی و توانبخشی در روند بهبودی و ادامه زندگی با کیفیت بیمار و خانواده وی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دکتر حجازی تصریح کرد: هدف ما در توانبخشی که با توجه به شرایط هر یک از بیماران ، برنامه ریزی و اجرا می شود، رساندن بیمار به سطحی از استقلال برای انجام امور شخصی ، کار و زندگی روزمره ، و عدم وابستگی به اطرافیان و خانواده است.

وی افزود: با ارزیابی و بررسی اولیه وضعیت بیمار در بدو ورود به بیمارستان ، براساس معیارهای کلی ، برنامه توانبخشی پیشرونده ای طبق شرایط هر بیمار ترسیم می شود که با تقسیم کار و بکارگیری از توان تخصصی متخصصان توانبخشی ، این برنامه به نحو مناسب اجرا خواهد شد.

رئیس بخش توانبخشی مغز و اعصاب بیمارستان توانبخشی رفیده در مورد بیماران ضایعه نخاعی نیز اظهارداشت: این بیماران نیز براساس شرایط و نوع ضایعه ، برنامه منسجم و هدفمند توانبخشی دارند و در صورت لزوم ، اقدامات پزشکی و جراحی نیز برای آنان انجام می شود.

دکتر" نازیلا اکبرفهیمی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مسئول فعالیت های کاردرمانی بیماران ضایعه نخاعی بیمارستان رفیده در این نشست خبری گفت: براساس شرایط هر بیمار، فعالیت های هدفمند توانبخشی برای بازتوانی اعضای آسیب دیده ، برنامه ریزی می شود.

وی افزود: تمامی برنامه ها در جهت بازتوانی فرد آسیب دیده، بازگشت وی به زندگی روزمره و با توجه به جایگاه فرد ، تقویت مهارت ها و ارتباطات اجتماعی ، و بویژه کسب درآمد با اشتغال در شغل قبلی یا شغل جدید است.

دکتر" کهلایی " عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مسئول فعالیتهای فیزیوتراپی بیماران ضایعات نخاعی بیمارستان درجمع خبرنگاران ، گفت: تدوین استراتژی جبرانی در مقابل عوارض ناشی از ضایعه نخاعی ، بعهده گروه متخصصان توانبخشی است که بخشی از آن برای متخصصان رشته های مختلف توانبخشی تعریف می شود و برخی از موارد این استراتژی نیز  بصورت آموزش عملکردها به بیمار منتقل خواهد شد.

دکتر" دلشاد " مدیر پرستاری بیمارستان توانبخشی رفیده نیز به اهمیت " پرستاری توانبخشی " در پیشبرد اهداف برنامه ریزی شده گروه متخصصان اشاره کرد و گفت: پرستاری توانبخشی با پرستاری غیرتوانبخشی ، تفاوت دارد و حضور دائم بر بالین بیمار، نظارت بر حسن اجرای برنامه توانبخشی ، آموزش تمرینات لازم به بیمار در ادامه فعالیت های توانبخشی توسط متخصصان، ارتقای آگاهی نسبت به بیماری و پیشگیری از افزایش عوارض مربوط به بیماری تا چگونگی استفاده از این آموزه ها پس از ترخیص از بیمارستان و بازگشت به منزل ، که تاثیرات ماندگار برای بیمار خواهد داشت ، از وظایف پرستارتوانبخشی است.

وی افزود: بخشی از مشاوره های روانشناسی و روانپزشکی به بیمار نیز توسط پرستاران توانبخشی انجام می شود.

گفتنی است ، متخصصان بیمارستان توانبخشی رفیده علاوه بر ارائه خدمات درمانی و توانبخشی به نیازمندان و بیماران در سه حوزه " توانبخشی ، سلامت روانی و سلامت اجتماعی " ، به تازگی با اجرای جدیدترین روش انتقال و پیوند عصب از طریق جراحی توانبخشی ، و اجرای یک برنامه منسجم و هدفمند توانبخشی برای برخی از بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی ، سبب کاهش عوارض، و برگشت عملکرد های حرکتی در اعضای آسیب دیده آنان شدند.

لازم به ذکر است ، بیمارستان توانبخشی رفیده ( واقع در منطقه قیطریه تهران ) از جمله چهار مرکز درمانی و توانبخشی تحت پوشش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی می باشد و اعضای هیات علمی و متخصصان پزشکی و توانبخشی این دانشگاه از طریق دو بیمارستان تخصصی و دو کلینیک پزشکی توانبخشی در تهران ، انواع خدمات پزشکی و توانبخشی به بیماران و نیازمندان همچون بیماران مبتلا به ام.اس ، سکته مغزی و مبتلایان به اختلالات اعصاب و روان از سنین کودکی تا سالمندی را ارائه می دهند.

تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

١٢:١١ - پنج شنبه ١٤ تير ١٣٩٧    /    عدد : ١٢٢٠٥    /    تعداد نمایش : ١٥٨

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نام :
ايميل :
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:

خروج

دانشگاه علوم بهزیستیگروه های آموزشیمراکز پژوهشیمراکز درمانیکتابخانه مرکزی

Copyright © 2009 U.S.W.R - All rights reserved .University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences