الزامات دوران بستری

نکات مهمی که باید در طول بستری در بیمارستان توانبخشی رفیده رعایت کنیم

سوند گذاری متناوب تمیز(CIC) بانوان

سوند گذاری متناوب تمیز(CIC)، تخليه متناوب مثانه از طريق سوند، در فواصل زمانی منظم جهت تخلیه ادرار می‌باشد. اين روش زمانی استفاده می‌شود كه تخليه مثانه به طور ناقص صورت گرفته يا اينکه مثانه قابلیت تخلیه طبیعی ادرار را نداشته باشد. در این مطلب سعی شده است روش سوند گذاری متناوب صحیح بانوان به صورت مرحله به مرحله؛ به شما آموزش داده شود.

سوند گذاری متناوب تمیز(CIC) آقایان

سوند گذاری متناوب تمیز(CIC)، تخليه متناوب مثانه از طريق سوند، در فواصل زمانی منظم جهت تخلیه ادرار می‌باشد. اين روش زمانی استفاده می‌شود كه تخليه مثانه به طور ناقص صورت گرفته يا اينکه مثانه قابلیت تخلیه طبیعی ادرار را نداشته باشد. در این مطلب سعی شده است روش سوند گذاری متناوب صحیح آقایان به صورت مرحله به مرحله؛ به شما آموزش داده شود.

پیشگیری از یبوست و تنظیم عادات دفعی

اغلب اوقات، یبوست را می‌توان با تنظیم عادات دفعی و رژیم غذایی مناسب درمان یا از بروز آن پیشگیری کرد. در ادامه ما را همراهی کنید، تا در مورد ییوست و راهکارهایی مفید برای پیشگیری از بروز آن بیشتر آشنا شویم.

بهداشت دست

شستن صحیح دست‌ها، وقت و تلاش زیادی نمی‌خواهد و به تجهیزات خاصی نیاز ندارد ولی در عین حال، هنوز اثربخش‌ترین راه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اسهالی و عفونت‌های حاد تنفسی است. در این مطلب به نحوه صحیح اصول بهداشت دست پرداخته شده است.

عفونت ادراری و راه‌های پیشگیری از آن

عفونت ادراری به معنی عفونت در هریک از قسمت‌های دستگاه ادراری (کلیه‌ها، مجاری ادراری و یا مثانه) است. این نوع عفونت قابل پیشگیری می‌باشد و در صورت بروز؛ با مصرف آنتی‌بیوتیک زیر نظر پزشک از بین می‌رود. اما اگر به موقع درمان نشود، می‌تواند به کلیه‌ها آسیب برساند. در این مطلب با علائم، علل و عوامل خطر ایجاد عفونت‌های ادراری و در نهایت روش‌های پشگیری از آن آشنا می‌شوید.

آسپیراسیون

آسپیراسیون یک اصطلاح پزشکی در مورد موقعیتی است که در آن جسم یا غذا وارد راه هوایی( نای و ریه‌ها) می‌شود. این حالت می‌تواند منجر به سرفه، مشکلات تنفسی و حتی خفگی شود. در این مطلب سعی شده روش‌های پیشگیری از آسپیراسیون (وارد شدن جسم خارجی در راه هوایی) بیان شود.

تفکیک زباله‌های بیمارستانی

بیمارستان یکی از منابع تولید زباله در شهرها بوده که بخش اعظم مواد زاید آن را زباله های مخاطره آمیز تشکیل می‌دهد. عدم توجه به کنترل زباله‌های بیمارستانی نه تنها سلامت بیماران و پرسنل بیمارستانی را به خطر می‌اندازد بلکه به طور غیرمستقیم اثر شدیدی بر روی سلامت انسان‌های خارج از بیمارستان داشته و موجب آلودگی محیط زیست می‌شود. در این مطلب با نحوه تفکیک زباله‌های بیمارستانی آشنا می‌شوید.

نحوه استفاده از وسایل کمک حرکتی عصا

وسایل کمک حرکتی به یاری افرادی دارای محدودیت‌های حرکتی آمده است تا بتوانند با محدودیت کمتر و در اکثر موارد بدون هیچ محدودیت خاصی حرکت کنند و به تنهایی به انجام کارهای روزمره خود بپردازند. نحوه استفاده از وسیله کمک حرکتی عصا بدین صورت است.

نحوه استفاده از وسایل کمک حرکتی ویلچر

وسایل کمک حرکتی به یاری افرادی دارای محدودیت‌های حرکتی آمده است تا بتوانند با محدودیت کمتر و در اکثر موارد بدون هیچ محدودیت خاصی حرکت کنند و به تنهایی به انجام کارهای روزمره خود بپردازند. نحوه استفاده از وسیله کمک حرکتی ویلچر بدین صورت است.

نحوه استفاده از وسایل کمک حرکتی واکر

وسایل کمک حرکتی به یاری افرادی دارای محدودیت‌های حرکتی آمده است تا بتوانند با محدودیت کمتر و در اکثر موارد بدون هیچ محدودیت خاصی حرکت کنند و به تنهایی به انجام کارهای روزمره خود بپردازند. نحوه استفاده از وسیله کمک حرکتی واکر بدین صورت است.

پیشگیری از سقوط

به منظور پیشگیری از سقوط ( افتادن بیماران) می‌توان با رعایت اقدامات پیشگیرانه از قبیل جابجایی صحیح بیماران از بروز آن جلوگیری نمود. در این فیلم سعی شده است نحوه جابجایی صحیح بیمار توسط یک نفر برای انتقال بیمار از ویلچیر به تخت و برعکس از تخت به ویلچیر نمایش داده شود.

انتقال بیمار از ویلچیر به تخت و برعکس

پیشگیری از زخم فشاری (زخم بستر)

زخم فشاري (زخم بستر) جراحت موضعی پوست يا بافت زيرين بر روی زائده استخوانی در نتيجه فشار يا ديگر عوامل می‌باشد. به عبارت ديگر مهمترين اثر بي‌حرکتی؛ بر روی پوست با ايجاد زخم فشاری مطرح مي‌شود. در واقع هنگامی که بافت‌های نرم بدن انسان در ميان دو لایه حمايت کننده خارجی (بستر يا صندلی) و لایه داخلی (اسكلت) مدت طولانی فشرده شود، زخم فشاری ايجاد مي‌شود. حداقل زمان ايجاد زخم فشاری در بیماران مختلف از نيم تا دو ساعت متغير است.

اصول کنترل عفونت برای بیماران

عفونت بیمارستانی، عفونتی است که 48 تا 72 ساعت بعد از پذیرش بیمار در بیمارستان ایجاد می‌شود به شرط آنکه در زمان پذیرش، فرد علایم آشکار عفونت را نداشته و بیماری در دوره کمون خود نبوده باشد.

آمادگی‌های لازم جهت تست‌های آزمایشگاهی

اگر چه برای برخی از آزمایش‌ها ناشتا بودن الزامی نیست، ولی در اغلب موارد نمونه گیری در حالت ناشتا دارای ارجحیت می‌باشد. لذا بهتر است؛ بدون صرف صبحانه به آزمایشگاه مراجعه نمایید.

آمادگی‌های لازم جهت تست‌های تصویربرداری

قبل از انجام سونوگرافی، قبل از انجام اسکن قلب، قبل از انجامMRI( ام آر آی)، قبل از انجام سی تی اسکن بدون تزریق و انجام سی تی اسکن با با ماده حاجب ( خوراکی ، تزریقی ) لازم است موارد زیر را رعایت کنید. 

آمادگی‌های لازم جهت تست‌های قلب

قبل از انجام نوار قلبی، تست ورزش و اسکن قلب موراد زیر را رعایت کنید.

مراقبت‌های سوند فولی

سوند فولی یک لوله نرم است که با یک بالون کوچک در مثانه، ثابت نگه داشته می‌شود. سوند فولی اجازه می‌دهد تا ادرار از مثانه شما خارج و به کیسه جمع آوری ادرار تخلیه شود.

ترومبوز وریدی (لخته خون)

ترومبوز ورید عمقی (DVT) یک وضعیت پزشکی است و زمانی رخ می‌دهد که یک لخته خون در وریدهای عمقی تشکیل شود. این لخته‌ها معمولا در ساق پا، ران یا لگن ایجاد می‌شوند، اما می‌توانند در بازو نیز ایجاد شوند. داشتن اطلاعات و آگاهی در مورد ترومبوز وریدهای عمقی بسیار مهم است زیرا ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد و می‌تواند باعث بیماری جدی، ناتوانی و در برخی موارد مرگ شود. خبر خوب این است که ترومبوز وریدهای عمقی در صورت تشخیص زودهنگام قابل پیشگیری و درمان است.

بهداشت پرينه

شستشوی ناحیه تناسلی(مجرای ادرار و مقعد) خود را با آب و محلول تمیزکننده (شامپو بچه) به ترتیب زیر انجام دهید.

مشکلات دفع روده‌ای

پس از بروز يک سری از بيماري‌ها مانند سکته مغزی، آسيب نخاعی و... بيمار ممکن است مشکلاتی در ارتباط با کنترل روده داشته باشدکه يبوست شايع می‌باشد.

چگونه می‌توان احتمال ابتلا به دیابت را کم کرد؟

دیابت بیماری است که طی آن قند خون بطور مداوم بالاست و جهت کنترل آن فرد باید از داروهای پایین آورنده قند خون و یا انسولین استفاده نماید.

پارکینسون

پارکینسون یک اختالل پیشرونده در قسمتی از مغز است که مسئول کنترل و هماهنگی ارادی عضلات، حرکات و وضعیت فرد می‌باشد. بنابراین بیمار در حرکت، هماهنگی و حفظ تعادل دچار مشکل می‌شود.

احتیاط استانداردها در بیمارستان

 رعایت بهداشت دست‌ها، استفاده از ماسک، گان، احتیاط تماسی، احتیاط قطرات و... از احتیاط استاندارها در بیمارستان است.

مراقبت‌های قبل و بعد از اعمال جراحی

قبل از انجام جراحی انجام بعضی اقدامات الزامی است که مهمترین آنها عبارتند از: چند ساعت قبل از جراحی باید تمام بدن خود را با آب و صابون بشوید و بعد از آن از هیچ گونه کرم، پماد، لوسیون و موارد آرایشی استفاده نکنید.

انواع بریس‌ها و نحوه استفاده از آن

ارتز یا بریس وسایل کمک حرکتی هستند که به منظور كنترل، هدایت، محدود كردن و یا بی‌حركت كردن اندام و مفاصل برای كمک به حركت فرد، كاهش تحمل نیروی وزن و بازتوانی عضو دچار شكستگی استفاده می‌شوند. در این محتوا  سعی شده است انواع ارتز و اصول استفاده صحیح از آن برای شما بیان شود.

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: