اختلالات خواب

اختلالات خواب شرایطی هستند که الگوهای خواب طبیعی شما را مختل می‌کنند. بیش از 80 اختلال خواب مختلف وجود دارد. در فایل زیر با اختلالات خواب، عوامل ایجاد آن و راه‌های درمان آن آشنا می‌شویم.

تعادل آب و الکترولیت

بدن انسان می‌تواند هفته‌ها بدون غذا دوام بیاورد، اما بدون آب فقط چند روز دوام می‌آورد. بدن انسان از 50 تا 75 درصد آب تشکیل شده است. آب ماده اصلی خون، آنزیم‌های گوارشی، ادرار و تعریق را تشکیل می‌دهد و در ماهیچه‌ها، چربی و استخوان‌ها وجود دارد. از آنجایی که بدن نمی‌تواند آب را ذخیره کند، ما هر روز به منابع تازه نیاز داریم تا از آبی که از طریق ریه‌ها، پوست، ادرار و مدفوع از دست می‌دهیم، جبران شود. مقدار مورد نیاز آب به سایز بدن، متابولیسم، آب و هوا، غذایی که می‌خوریم و سطح فعالیت ما بستگی دارد.

مدیریت تشنج

پس از بروز تشنج، پزشک علائم و سابقه پزشکی شما را به طور کامل بررسی می‌کند. پزشک شما ممکن است روش‌های تشخیصی و آزمایش‌های متعددی را برای تعیین علت تشنج و ارزیابی احتمال بروز مجدد آن تجویز کند.

ورزش‌های تنفسی به منظور افزایش ظرفیت ریوی

تفاوت بین عملکرد ریه و ظرفیت ریه چیست؟ عملکرد ریه به توانایی بدن شما برای اکسیژن رسانی به خون، حذف دی اکسید کربن از خون اشاره دارد. از سوی دیگر، ظرفیت ریه به حداکثر میزان اکسیژنی که بدن شما قادر به استفاده از آن است اشاره دارد. عملکرد ریه شما تنظیم شده است و نمی توان آن را بهبود بخشید. با این حال، اقدامات خاصی وجود دارد که می توانید برای افزایش ظرفیت ریه خود انجام دهید. این به بدن شما اجازه می دهد تا به طور موثرتری از اکسیژن استفاده کند و فشار بیماری های تنفسی و ریوی را کاهش دهد.

وسایل کمک حرکتی برای راه رفتن

به دست آوردن مجدد توانایی راه رفتن عامل عمده ایجاد روحیه در بیمار است. آماده شدن برای حرکت (چه با عصا، واکر یا بریس) مستلزم تقویت عضلات مورد نیاز برای استفاده از این وسایل است.

سندرم عدم استفاده از اندام‌ها

سندرم عدم استفاده از اندام ها Disuse، عبارتی که در دهه 1980 ابداع شد، اصطلاحی برای زوال جسمانی و سایر مشکلاتی است برای زمانی که بدن انسان از فعالیت بدنی محروم می شود، به وجود می‌آید.

سبک زندگی در بیماران توانبخشی

افراد دارای معلولیت بیشتر از افراد بدون معلولیت برای سالم ماندن و حفظ سلامتی با مشکل مواجه هستند، به همین دلیل در این مطلب به نکاتی برای داشتن زندگی سالم و روش‌هایی برای بهبود سبک زندگی در بیماران توانبخشی می‌پردازیم.

رژیم غذایی مبتلایان به پرفشاری خون

رژیم DASH شامل غذاهایی است که سرشار از پتاسیم، کلسیم و منیزیم هستند. این مواد مغذی به کنترل فشار خون کمک می‌کنند. در این رژیم غذایی، غذاهای حاوی سدیم، چربی اشباع شده و قندهای اضافه شده محدود شده‌اند.

تغذیه متعادل و الگوی صحیح تغذیه

ایجاد تنوع و تعادل در برنامه غذایی برای داشتن یک رژیم غذایی سالم برای همه افراد ضروری است. تنوع به معنای استفاده از همه گروه‌های غذایی در برنامه روزانه و تعادل به معنای مصرف همه گروه‌ها به نسبت مناسب است.

سندرم گیلن باره

علت دقیق گیلن باره ناشناخته است. با توجه به منابع معتبر، حدود دو سوم افراد مبتلا به این سندرم پس از اینکه مبتلا به اسهال یا عفونت تنفسی شده‌اند، به سندرم گیلن باره دچار شده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که یک پاسخ ایمنی نادرست به بیماری قبلی موجب این اختلال می‌شود.

پالس تراپی

در زمان بروز حمله حاد در بیماران ام اس از داروی کورتون تزریقی تحت عنوان متیل پردنیزولون استفاده می‌شود، که اصطلاحا به آن پالس تراپی گفته می‌شود. در این مطلب سعی شده است در مورد پالس تراپی، اقدامات لازم قبل از انجام آن، عوارض و همچنین توصیه‌های غذایی به منظور کاهش این عوارض صحبت شود.

آشنایی با بیماری ALS

با بیماری ALS (لوجریک)، علت بروز، علائم، عوارض، نحوه تشخیص و روش‌های درمانی آن آشنا شوید.

سبک زندگی،رژیم غذایی و عوامل تشدید کننده علائم بیماری ام اس

زندگی سالم تاثیر قابل توجهی در بیماری‌های مزمن پیش رونده‌ای مانند ام اس دارد. در این مطلب سعی شده است با سبک زندگی، رژیم غذایی و عوامل تشدید کننده این بیماری آشنا شوید.

آشنایی با بیماری ام اس

 ام اس یک عارضه خود ایمنی است و بدن در صورت داشتن ام اس اشتباها به میلین، ماده محافظتی اطراف رشته‌های عصبی عصبی مغز و نخاع (سیستم عصبی مرکزی) حمله می‌کند. 

عمل جراحی گرفت و فلپ

برداشتن قسمتی از پوست سالم و پیوند این پوست به ناحیه آسیب دیده را گرافت می‌گویند. قسمتی از بدن که پوست آن برداشته می‌شود، دنور می‌گویند. این قسمت عموما ناحیه ران‌ها یا شکم یا پهلوها را شامل می‌شود.

عمل جراحی انتقال تاندون

تاندون‌ها بافت‌های طناب شکلی هستند که عضلات را به استخوان وصل می‌کنند. تاندون‌های متصل به استخوان حالت ارتجاعی دارند که به شما اجازه می‌دهند طیف وسیعی از حرکات فیزیکی را انجام دهید. عمل جراحی انتقال تاندون نوعی عمل جراحی است که در آن محل اتصال استخوانی یک تاندون فعال از یک استخوان به استخوان دیگر منتقل می‌شود، تا بدین وسیله حرکتی که از بین رفته دوباره از سر گرفته شود.

عمل جراحی دررفتگی مادرزادی لگن

در رفتگی مادرزادی لگن در ناحیه مفصل ران که دیسپالزی مفصل ران (DDH )نامیده می‌شود، جزو بیماری‌های مادرزادی است که در آن سر استخوان ران (که مانند گوی گرد است) درون حفره مفصل ران (که مانند کاسه است) به درستی قرار نمی‌گیرد، یا در موارد شدیدتر به طور کامل از آن خارج می‌شود.

عمل جراحی لامینکتومی

نخاع در درون یک فضای بسته به نام کانال نخاعی قرار دارد. کانل نخاعی از پشت سرهم قرار گرفتن مهره‌ها و حلقه استخوانی پشت مهره ایجاد شده است.گاهی اوقات نخاع در درون این حلقه استخوانی(کانل نخاعی) تحت فشار قرار می‌گیرد و یا ریشه‌های عصبی نخاع در حین خروج از کانال نخاعی، تحت فشار قرار می‌گیرند.

عمل جراحی سندروم تونل کارپال

عصب مدیان (عصب میانی Nerve Median )در ناحیه مچ دست از زیر بافت همبندی مچ دست و از روی استخوان‌های مچ عبور می‌کنند. محل عبور هشت تاندون سطحی و عمقی دست و تاندون بلند شست به همراه عصب مدین تونل کارپال نامیده می‌شود. اگر به هر دلیلی این فضای تونل کارپال تنگ شده باشد به این عصب فشار وارد شده و اختالالت حسی و حرکتی در انگشتان دست بروز می‌کند؛ که به این بیماری سندرم کارپال تونل گفته می‌شود.

عمل جراحی انتقال عصب

عمل جراحی انتقال عصب پیوند و انتقال عصب به عضو آسیب دیده است و هدف آن بازگرداندن کارکرد به عضلاتی می‌باشد، که عصب آن ها به شدت آسیب دیده است. این جراحی بر روی اعصاب محیطی انجام می‌شود؛ بدین ترتیب که اعصابی که در ناحیه شانه و بازو قرار گرفته و بالای ضایعه هستند، به اعصاب زیرین ضایعه پیوند زده شده و انتقال عصب انجام می‌شود. با انجام این عمل و نیز انواع فعالیت‌های توانبخشی (کاردرمانی و فیزیوتراپی و ...) می‌توان عملکرد حرکتی دست‌ها را به صورت نسبی به بیمار بازگرداند.

اعمال جراحی استخوان در بیماران cp

مشکلات حرکتی ناشی از فلج مغزی می‌تواند با گذشت زمان بهبود یابد، اما خطر بدتر شدن را نیز به همراه دارد. روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند بسیاری از مسائل و شرایط ثانویه فلج مغزی را اصلاح کند. جراحی به طور کلی برای بهبود حرکت، وضعیت بدن و راه رفتن استفاده می‌شود. عمل‌های جراحی ارتوپدی برای بهبود حرکت استفاده می‌شود.

اعمال جراحی نسج نرم در بیماران CP

جراحی یکی از گزینه‌های موجود برای کمک به کودکان فلج مغزی برای بهبود تحرک، وضعیت بدن و تضمین رشد سالم است. جراحی می‌تواند حرکت و هم ترازی را در پاها، مچ پا، باسن، مچ دست و بازوها اصلاح یا بهبود بخشد. این اعمال بر روی عضلات، تاندون‌ها، استخوان‌ها و اعصاب انجام می‌شود. همانطور که هدف درمان فلج مغزی است، جراحی نیز با هدف ارائه بیشترین شانس زندگی مستقل تا حد ممکن به کودکان است.

بیهوشی عمومی

با توجه به اینکه اکثر عمل های جراحی بدون بیهوشی امکان پذیر نیست و پزشک ناچار است تا سطح هوشیاری بیمار را کاهش دهد، در این فیلم ها سعی نمودیم شما را با روش بیهوشی عمومی آشنا کنیم.

بی حسی نخاعی( اسپاینال)

با توجه به اینکه اکثر عمل‌های جراحی بدون بیهوشی امکان پذیر نیست و پزشک ناچار است تا سطح هوشیاری بیمار را کاهش دهد، در این فیلم سعی نمودیم شما را با روش بی‌حسی نخاعی( اسپاینال) آشنا کنیم.

توصیه‌های تغذیه‌ای بعد از عمل جراحی

تغذیه بعد از اعمال جراحی موضوع مهمی است که پس از پشت سر گذاشتن مراحل سخت عمل جراحی برای سلامت بدن واجب است. یک رژیم غذایی در بهترین حالت باید حاوی مواد معدنی و ویتامین‌ها باشد تا خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد، روند بهبودی را افزایش دهد، انرژی و قدرت بدنی فرد را بیشتر کند و به حفظ وزن و ثبات ذخیره مواد مغذی کمک کند.

سقوط و راه‌های پیشگیری از آن

سقوط بیمار از عوامل تهدید کننده ایمنی بیماران محسوب می‌شود و یکی از عوامل افزایش مدت زمان بستری بیماران و هزینه‌های درمانی است. در این مطلب با روش های پیشگیری از سقوط بیماران در محیط منزل و بیمارستان آشنا شوید.

دیس رفلکسی

QR Code فایل‌های آموزش به بیمار

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: